Favourites

Predlozi za filmove.

predlozi za filmoveObzirom da je jesen, i da većinom vreme provodimo u kući, znam da dosta vas voli da gleda filmove. A tek je potpun doživljaj kada uz film, sebi skuvate čaj ili napravi kokice, i ušuškate se.

Ne znam za vas, ali ja sam više za one laganije filmove. Kada kažem laganije, mislim na filmove koji se mogu gledati, a da ne ispustite dušu plačući. Odnosno više neka romantična komedija. Volim da pogledam i dobru dramu, ne bežim od toga, ali ovi laganiji su mi draži. Baš zbog toga, jer je i gledanje filmova nekako čini mi se više za opuštanje.

E sada, počeću od jednog filma koji je zaista onako ženski da kažem.

A to je ”Đavo nosi pradu”, odnosno pravi engleski naziv je “The Devil Wears Prada”.

A radnja je sledeća. Andrea “Endi” Saks (Anne Hathaway), koja je nedavno diplomirala novinarstvo, dobija posao za koji bi “milion devojaka ubilo”. Odnosno postaje – zamenik urednice modnog časopisa PistaMirande Pristli (Meryl Streep). Miranda dominira svetom visoke mode sa svoje pozicije. Svojim asistentkinjama zadaje gotovo nemoguće zadatke. Međutim Endi je čula da se taj posao isplati, i da nakon godinu dana rada s Mirandom, možeš da se zaposliš u bilo kojem magazinu. I baš zbog toga Endi se odlučuje na taj izazov.

Film je svakako opuštajuć, lagan, zanimljiv i sve vreme drži pažnju. Postoji i knjiga pod istim imenom, po kojoj je zapravo film i rađen. Takođe i nastavak na knjigu pod imenom “Đavo se sveti”. Obe sam pročitala i imate moje preporuke.

A kratak video o tome šta se radi u filmu možete pogledati ovde. A sam film sa predovom možete pogledati ovde.

Idemo dalje. Sledeći film je zapravo drama, i to baš baš drama. Znam, rekla sam da nisam baš ljubitelj drame, ali nekako ovom sam se vraćala par puta. Reč je o filmu ”Sedam duša” odnosno “Seven pounds”. Glavni glumac, koji je zapravo i moj omiljeni glumac, jer se sjajno snalazi u svakoj ulozi, je Will Smith. Sigurna sam da znate ko je.

sedam duša

Dakle opis filma je seldeći. Ben Tomas (Will Smith) je bio nadareni inženjer sa prelepom ženom i kućom na plaži. No, njegov život iz snova naglo se prekida kada, tokom vožnje, doživljava udes u kom umire sedmoro ljudi, među kojima se nalazi i njegova voljena žena. Odbijajući oprostiti sebi za taj tragični čin, on odluči donirati svoje organe kako bi spasao sedam ljudi i time nadomestio sedam života koje je uništio.

Grčevita zagonetka i iznenađujuća ljubavna priča, Seven Pounds postavlja provokativna pitanja o životu i smrti. Postavlja pitanja o kajanju i oprostu, strancima i prijateljstvu, ljubavi i iskupljenju. I prati veze koje ljudske sudbine spajaju na neočekivane načine.

Kratak video o tome šta se događa u filmu pogledajte ovde. A film sa predovom možete pogledati ovde.

I još jedan film koji ću podeliti sa vama ovom prilikom je opet nešto laganiji. Naziv filma je ”Fokus” odnosno engleski veoma slično ”Focus”. Takođe se u glavnoj ulozi nalazi Will Smith, sada sa glumicom Margot Robbie.

Ovaj film je zapravo romantična krimi komedija. A opis filma je sledeći. Iskusni prevarant Niki (Will) u stanju je da svakoga uveri u šta god poželi. Jednoga dana na vrata mu pokuca lepa Džes (Margot) sa molbom da je nauči svemu što zna. Njih dvoje su se odmah razumeli i ona postaje njegova pripravnica, čak i više od toga. Bolje od ikoga pre, ona savladava tajne zanata. Iako je u stvari reč samo o jednoj – Sve se svodi na skretanje pažnje. Mozak je spor i ne može da prati više stvari u isto vreme. Zato ga cimni s jedne, a uzmi mu s druge strane. A upravo će Džes cimnuti Nikija tamo gde je najtanji. Dok se on sve više i više zaljubljuje u prelepu plavušu, počeće da gubi fokus i donosi vrlo rizične odluke.

Ukoliko želite da pogledate kratak video o ovom filmu, možete to učiniti ovde. A ukoliko se odlučite pogledati ceo film, kliknite samo ovde.

Eto, to su za sada moja tri predloga, među kojima ćete nadam se naći onaj koji vam se najviše dopada. Takođe, u  komentarima ispod mi napišite koji je vaš omiljeni film, i koji biste mi preporučili? Kao i, da li se pre odlučujete za dobru dramu ili ste više laganica, ili pak nešto treće?

Do sledećeg pisanja,

Nina <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *