Motivation & psychology

Motivacione poruke

Ponekad nam svima zatreba nešto da nas motiviše i pokrene da se trudimo još više. Često čitam knjige koje su tog karaktera, slušam motivacione govornike i tako pronalazim inspiraciju.

motivacija

Jedna od važnih stvari za mene je zapisivanje motivacionih poruka. Dosta ih se nalazi na internetu, a meni posebno zanimljive ću i da podelim sa vama.

Poslednja knjiga koju sam čitala je ”Kako da izlečite svoj život” od Louise Hay i izvukla iz nje par dobrih poruka. Inače imate moje preporuke da pročitate knjigu. Sjajna je.

Iz te knjige sam pročitala:

”Život je, zapravo, veoma jednostavan – koliko dajemo – toliko dobijamo.” 

Zato se uvek potrudite da razmišljate pozitivno. Dajte i vašim mislima kvalitetan sadržaj. Jer kako kaže Luiza u knjizi, sve ono što mi mislimo, postaje naša istina. Svako od nas shvata život svojim načinom razmišljanja, i stvara takve situacije. Ili što bi Ivo Andrić rekao ”Misli dobro, pa će dobro i biti”.

Iz te iste knjige pročitala sam i da:

”Ako bi dete odustalo posle prvog pada, nikada ne bi prohodalo.”

Ovo treba svima da se ureže u misli. Vi na svaki vaš ”pad” morate gledati kao na pokušaj i iskustvo. I samo tako ćete pokušati ponovo. Uvek trebate dati sve od sebe, i raditi najbolje što možete. Jer ko nije nikada pokušao, nije ni uspeo.

Takođe sam u toj knjizi našila na:

”Samopouzdanje otvara mnoga vrata.”

Samopouzdanje je zaista jedna od bitnih stvari. Kad neko zna šta želi, i zna šta radi, i šta hoće, to mora da neko primeti. Ukoliko imate da ponudite nešto ovom svetu, mora biti neko ko želi baš to što vi nudite. Pogotovo ako ste sigurni u sebe. Ljudi sa samopouzdanjem se primete, oni prosto zrače. Radite na tome.

“Kreativan čovek motivisan je željom da postigne, a ne željom da pobedi druge.” – Ayn Rand

U toj nekoj želji i volji da postignete nešto, gledajte isključivo i samo sebe. Ukoliko vi gledate na uspeh u odnosu na druge, to onda nije postizanje uspeha već želja da nekoga nadmašite. Uspeh nije takmičenje sa drugima, uspeh je ono što sami za sebe stvaramo. I još jedna važna stvar, svako uspeh doživljava drugačije. Verujte mi.

Ukoliko vam se dopadaju ovakvi tekstovi, pišite mi ispod. Takođe pišite mi, da li i vi imate neki način za pronalaženje inspiracije?

Do sledećeg pisanja,

Nina <3

 

 

 

 

3 thoughts on “Motivacione poruke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *