Home decor

Ideje za uređivanje kuće ili stana

Ukoliko ste se odlučili da preuredite neki deo vaše kuće ili se pak useljavate, evo prilike da se inspirišete. Podeliću sa vama neke ideje kako da uredite vašu kuću ili stan.

Ukoliko ste baš u početnoj fazi, prvo i osnovno su boje. Možete napraviti neku paletu boja koju želite da imate u datoj prostoriji, i da se time vodite. Recimo ja volim da je što jednostavnije, i da su to osnovne boje bela i siva, a detalji da budu zanimljivi i neobični.

Naravno ograđujem se od boja, kao i stila, jer je to zaista stvar ukusa.

Paletu boja možete pronaći svuda na internetu. Meni aplikacija pinterest dosta pomaže da se inspirišem. Možete pogledati više o tome ovde.

A evo i predloga za paletu boja.

Kao što rekoh, ja sam onaj tip da to bude minimalizam sa zanimljivim i neobičnim detaljima. Ne volim pretpane prostorije, ne volim one ogrome komode oko televizora. Znate one u kojima su ranije naše bake skupljale razne čaše i šolje pa ih izlagale po tome. Nisam za to zaista. Po mom mišljenju to je samo skupljanje prašine. Ali opet, i to je ok, ako vam se to dopada.

Pa da krenemo od spavaće sobe.

Daću vam kroz fotografije nekoliko primera u kojem ja zamišljam savršenu spavaću sobu. Spavaća soba za mene predstavlja odmor i opuštanje. Mesto gde ću sve svoje misli zaboraviti i stoga i boje po mom mišljenju trebaju biti opuštajuće.

Mislim da je poprilično jasno da su to minimalni detalji, sa tom nekom belo sivo roze paletom boja.

DNEVNA SOBA

Mislim da u dnevnoj sobi možete da budete dosta kreativni. Da opet ne bude natrpano. Ali da bude baš interesantno. Možda neki neobičan komad nameštaja, poput fotelje ili taburea. Možda neki neobičan tepih, ili možda neki detalji na zidu.

A evo i primera.

To su neki od predloga kako vam dnevna soba može biti zanimljiva, sa interesantnim detaljima. Čak i dobar luster može da promeni prostoriju totalno.

KUHINJA

Meni najbitnija u celoj priči. Nekako to je deo samo za žene, i to je ono što volim da bude dobro odrađeno. Ja pribegavam kao što već rekoh toj nekoj sivo i beloj boji, kako svega, tako i kuhinje. Nekako mi to prija oku. Mada sam viđala kuhinje i u raznim bojama, koje jako dobro izgledaju u prostoriji. Pa pogledajte neke od predloga.

DETALJI.

Ključna stvar kako u svemu, tako i u uređivanju kuće. Detalji su ono što kući daje neku posebnost. Kao što sam to već spominjala kod dnevne sobe, samo jedan detalj daje celu posebnost prostoriji. A kako detalji mogu da izgledaju pogledajte u fotografijama ispod.

Da napomenem, fotografije su sa pinteresta. Pinterest je zaista aplikacija u kojoj možete pretraživati ideje za sve i svašta. Nadam se da vam se ovakva vrsta teksta/fotografije dopada.

Pišite mi u komentarima ako želite još ovakvih tekstova propraćenih fotografijama.

Do sledećeg pisanja,

Nina <3

2 thoughts on “Ideje za uređivanje kuće ili stana

  1. Draga Nina,u potpunosti se slažem sa tobom, ni ja ne volim pretrpane prostorije. Za dekorisanje svog stana, takođe, kao inspiraicju koristim Pinterest, ima dosta zanimljivih ideja. 🙂 Pozdrav. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *