Motivation & psychology

Zahvalnica protekloj godini

Decembar je. Godina već na izmaku. S’toga želim da napišem jednu zahvalnicu svemu u protekloj godini.

zahvalnica protekloj godini

Započeću sa otkrićem fenomenalne Ane Bučević. Zahvaljujući njoj shvatila sam mnoge stvari. Počela sam da radim na sebi, i da još više verujem u sebe. Prezahvalna sam što je ona u mojoj realnosti.

Jako sam zahvalna što sam naučila da razumem ljude. I dobre i loše postupke, sve sam shvatila. I mnogo se dobro osećam zbog toga. Ne treba velika nauka za to. Samo da se posvetite radu na sebi. A o radu na sebi sam više pisala ovde.

Shvatila sam i da se zaista sve dešava sa razlogom. Da se neke stvari moraju pustiti da bi došle nove i bolje. Odnosno da se neka vrata zatvaraju da bi otvorili nova. I da se sve dešava za naše veće dobro.

I kada pomislite da vam je trenutna loša životna situacija, verujte da vam se sprema nešto bolje.

Verujem da postoje određeni testovi u našim životima. Testovi strpljenja, testovi prijateljstva, i mnogo čega drugog. I verujem da sve treba da radite po vašem unutrašnjem osećaju. Kad osetite uznemirenost i nezadovoljstvo u bilo kom segmentu života, menjajte nešto. Makar to bio i pogled na situaciju.

I zato započinjem ovu zahvalnicu protekloj godini sa tim što sam se udaljila od nekih ljudi, jer sam shvatila ko su.

Nazdravljam svim onim ljudima kojima više nije mesto u mom životu. SA RAZLOGOM. Nazdravljam im jer su pokazali svoje pravo lice. A zahvalna sam na tome što imam veliku moć, koju sam već napomenula, a to je da mogu i da ih razumem čak. Razumem i njihovu nezahvalnost i njihovu ograničenost. Takvi su sa moje tačke gledišta. Ali šta je tu je. Definitivno nismo na istom nivou svesti, i zato ne mogu da prisustvuju u mojoj realnosti..

Zahvalna sam još više na tome, što je došlo vreme da se sa nekim ljudima zbližim mnogo više nego ranije.

Dobila sam priliku da budem okružena pravim prijateljima. Nije li to najveći blagoslov u životu? Dođe nam svima period kad se sve stvari i nedoumice iskristališu u našim životima. Zato se ništa ne brinite, sve vremenom dođe. Pustite i stvari će se odviti baš onako kako treba. Za vaše najveće dobro.

Za kraj ostavljam posebnu zahvalnicu protekloj godini. Posebno se zahvaljujem na ljubavi koju živim. Na nesebičnoj ljubavi koja raste svakog dana.

Život mi je pokazao da je u ljubavi i snaga i moć i motivacija. Koliko je samo bitno imati pored sebe nekoga ko te razume i ko te podržava. Kad veruješ u ljubav i živiš je, sve je moguće. Pa čak i živeti savršenu i jednu zdravu vezu, gde se sve mirnim razgovorom rešava.

Ovim putem ću i da vam poželim, u idućoj godini, najviše zdravlja, zatim ljubavi, smeha i mudrosti. Ostalo će doći. I još jedno veliko hvala predivnoj godini, a sa iščekivanjem nazdravljam i novoj, koja će, sigurna sam, biti još bolja. Živeli.

Do sledećeg pisanja,

Nina <3

 

2 thoughts on “Zahvalnica protekloj godini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *